Tijdens SundaySchool op 30 juni zal er weer een nieuw Nederlands merk geïntroduceerd worden. Deze keer is het de beurt aan JuJa, het eerste milieubewuste UV-merk. De UV-zwemkleding van dit merk is gemaakt van op het land en in de oceaan gevonden plastic flesjes. Naast het blokkeren van schadelijke UV-straling waardoor de huid wordt beschermd, staat de UV-zwemkleding van JuJa voor duurzaamheid. De eerste collectie UV-zwemkleding van JuJa is voor kinderen van nul tot zestien jaar.

Groene UV-kleding: zwemmen in plastic flessen

Terwijl Nederlanders langzaamaan de noodzaak van UV-kleding ontdekken, is UV Fashions al een stap verder: UV-kleding moet óók duurzaam zijn. Ze vinden het belangrijk dat er in Nederland een milieubewust UV-merk op de markt komt. De UV-zwemkleding is gemaakt van op het strand en uit de oceaan geraapte PET-flesjes. De flesjes worden bewerkt tot het de stof voor de UV-werende zwemkleding vormt. Zo maken we onze stranden en oceanen steeds weer een stukje schoner en bescherm je tegelijkertijd je kind tegen de zon.

De bijnaam van, de eigenaar van UV fashions, Jan Willem van der Sterre is Mister UV. Hij spant zich al jaren intensief in om zonverbranding bij kinderen en volwassenen tegen te gaan. Het aantal huidkankerpatiënten in ons land stijgt nog steeds en daarom is het belangrijk UV-kleding te dragen en je bewust te zijn van de schadelijke effecten van de zon. Van der Sterre weet hier alles van. Hij verloor zijn eigen vader aan melanoomkanker en richtte daarom de groothandel en online winkel UV-Fashions op. Het bedrijf is Europa’s grootste aanbieder van UV-(zwem)kleding en UV-werende accessoires geworden voor het hele gezin.

Nu deze specialistische webshop acht jaar succesvol loopt, was het tijd dat er een groen Nederlands UV-merk moest komen. JuJa werd opgericht en het merk werd vernoemd naar de kinderen van Jan Willem van de Sterre; Julia en James. Met JuJa concentreert hij zich op de bescherming van de kinderhuid en op het gebruik van milieuvriendelijke, gerecyclede grondstoffen. Dit is doorgevoerd tot in de details: zo zijn de kledingtags en de verpakking van gerecycled materiaal. UV Fashions wil hiermee versnellen naar een circulaire wereld en zelf het goede voorbeeld geven. Door de nieuwe collectie van dit merk te dragen, spaar je het milieu én bescherm je je kind tegen schadelijke UVA en UVB-straling. Er is veel aandacht besteed aan de stoffen, designs en leuke frisse prints en een plastic flesje staat zelfs symbool voor JuJa.

Op 30 juni presenteert UV fashions tijdens de modeshows van SundaySchool, om 12.30 uur en om 13.45 uur, voor het eerst zijn gerecyclede UV-zwemkleding!

Ook op de stand van UV Fashions zal de zwemkleding van JuJa te zien zijn en is er de mogelijkheid om vragen te stellen. Maak je liever een persoonlijke afspraak voor een interview? Mail dan: jw@uv-fashions.com.