De Duitse kinderkledingfabrikant loud + proud zal voor het eerst deelnemen aan de SundaySchool 2020 in Utrecht. Ze showen tijdens de beurs hun never out of stock  collectie samen met de nieuwe seizoensgebonden pre-ordercollectie voor de winter van 2020.

Het bedrijf is in 2008 opgericht door een ontwerper en moeder van twee. Na de geboorte van haar kinderen wilde ze een alternatief ontwikkelen voor de ontwikkeling van baby- en kinderkleding gemaakt van duurzame materialen en vervaardigd onder eerlijke arbeidsomstandigheden. Loud + proud werd geboren, voor luide kinderen en trotse ouders.

De kleding is gemaakt van organisch katoen, dat wordt geteeld en geoogst zonder het gebruik van schadelijke chemicaliën. Loud + proud producten worden gemaakt in Europa, in Portugal, Hongarije en sinds 2015 ook in een eigen fabriek in Duitsland.

Sinds 2013 dragen loud + proud producten het GOTS-logo, een van de strengste wereldwijde normen met de hoogste eisen met betrekking tot duurzaamheid van materialen en een eerlijke productie voor de hele productieketen. Van de teelt van katoen tot de levering van eindproducten door loud + proud wordt elk deel van de productieketen regelmatig gecontroleerd op naleving van de strikte GOTS-criteria. Dit systeem biedt beveiliging voor alle belanghebbenden (industrie, handel en consumenten), een beveiliging waarvoor het individu een gebrek aan informatie heeft.

Na 11 jaar is het “garagebedrijf” in Bavaria nu een familiebedrijf geworden met klanten over de hele wereld. Directeur Ingo Hecking en verkoopagent Eckhard Siemer vertegenwoordigen loud + proud op de show in Utrecht op 12 januari.

Information ; loud + proud

Benieuwd naar welke merken nog meer een GOTS keurmerk hebben. Bekijk dan de lijst met alle merken van de SundaySchool.