Duurzaam Nederlands kinderlifestyle brand iBi staat op 30 juni voor de eerste keer op SundaySchool. Er gaan een bijzonder verhaal en een foundation schuil achter iBi en dat willen we graag met jullie delen.

Het verhaal van iBi begon op 2 juli 2017 toen Ed en Joke, de eigenaren van het merk, op vakantie waren. Tijdens een bootreis in de buurt van Ibiza zagen ze iets wat diepe indruk gemaakt heeft; een zeeschildpad die aan het vechten was voor zijn leven. De zeeschilpad werd aan boord gehaald,bevrijdt uit zijn benarde positie en natuurlijk weer vrijgelaten. De naam voor de schilpad was snel gevonden: iBi (naar het eiland Ibiza).

Het ontstaan van het kledingmerk

Na de ontmoeting met iBi zijn Ed en Joke actief gaan nadenken hoe ze deze ervaring het beste konden gebruiken om anderen bewuster te maken van het gebruik van plastic. En wat dit gebruik voor gevolgen heeft voor de zeedieren in onze oceanen. Langzaam maar zeker ontstond het idee voor een kledingmerk en foundation. In Januari 2019 brachten ze die ideeën in de praktijk. De keuze voor kinderkleding maakten ze heel bewust. Wij geloven dat kinderen nu en in de toekomst het verschil kunnen maken. Want waar kun je beter beginnen met bewustwording dan bij de allerkleinsten?

Het mooie van iBi kleding? Per verkocht artikel doneren ze middels sponsoring 5 euro aan de iBi Foundation. Dit geld wordt gedoneerd aan projecten die de strijd aangaan met de plasticsoep.

iBi foundation

De iBi Foundation zet zich in voor een schonere oceaan rondom Ibiza en de Balearen. Waarom daar? Omdat dit is waar ze iBi van het plastic redden. Het was meteen duidelijk dat de schoonmaak hier moest beginnen. En dat is hard nodig ook.

Inmiddels drijven er zo’n 1,8 biljoen plastics in onze oceanen. Stel je eens voor, dat is een vuilnisbelt die groter is dan Frankrijk en Spanje bij elkaar. De iBi Foundation steunt verschillende goede doelen en projecten die hier iets tegen proberen te doen. Met jouw hulp houden ze onze oceanen schoon en onze stranden wit. Zo creëren ze een oceaan zonder plastic plek waar zeedieren een veilige thuisbasis hebben.

iBi Free Life wil zeedieren zoals iBi een veilige thuisbasis geven. Daarom zetten ze zich in om de oceaan van plastic te ontdoen. Met de iBi Foundation doen ze dit heel concreet door geld in te zamelen en zelf naar plastic te vissen op de Middellandse zee. Kijk op iBi Foundation voor meer informatie.