GEOX, THE SHOE THAT BREATHES

GEOX is een Italiaans modebedrijf, opgericht in 1995 door Mr. Mario M. Polegato.

GEOX staat bekend om het ‘ademende’ vermogen.

Mr. Polegato was begin jaren ‘90 in Amerika voor de verkoop van zijn ‘Villa Sandi’ prosecco. De familie Polegato is nog steeds één van de grootste prosecco distributeurs van Europa. Tijdens een hiking tocht die hij maakte in Death Valley kreeg hij last van warme voeten. Hij maakte met behulp van een zakmes gaatjes in de zool om lucht van onder door de schoen te laten stromen.

Bij terugkomst heeft hij dit idee samen met enkele universiteiten ontwikkelt tot de basis van de huidige techniek waarbij regenwater niet naar binnen kan komen, maar het vocht wel van  binnenuit de schoen kan ontsnappen.

Mr. Polegato had deze techniek gepatenteerd en geprobeerd te verkopen. Geen enkel schoenenmerk geloofde echter in het idee en zo is hij zelf gestart met het opzetten van een eigen schoenenmerk, GEOX.

De naam GEOX bestaat uit 2 delen:

‘Geo’ betekent aarde en ‘X’ staat voor technologie.

De techniek:

De molecuul in een zweetdruppel is kleiner dan de gaatjes in de zool van de schoen. Een regendruppel bevat moleculen die vele malen groter zijn dan de gaatjes in de schoen waardoor de regen niet naar binnen kan, maar het vocht (zweet) wel naar buiten. Bij elke stap die je zet wordt als het ware het vocht door middel van luchtdruk naar buiten geperst.

In de loop der jaren is GEOX uitgegroeid tot één van de grootste en bekendste schoenmerken wereldwijd en is de ademende techniek alleen maar verbeterd.

GEOX maakt veel gebruik van Italiaanse materialen & ontwerpen. In combinatie met de unieke techniek loopt GEOX altijd voor in design, comfort & innovativiteit.

Het hoofdkantoor staat in Montebelluna, Italië, 100 km ten Noorden van Venetië.

Op steenworp afstand liggen de wijngaarden van Villa Sandi.

GEOX produceert momenteel zo’n 25 miljoen paar schoenen per jaar.