Het is weer woensdag en dus is het weer tijd om kennis te maken met een van de gezichten achter SundaySchool.

Vandaag is het de beurt aan Huub Broks

Wat is je functie binnen SundaySchool?

Binnen SundaySchool vervul ik de rol van beurscoördinator. De spin in het web van de activiteit.

Hoe ben je bij SundaySchool terecht gekomen?

Hoe ik zo bij SundaySchool terecht ben gekomen is eigenlijk wel een leuk verhaal. Vanuit mijn vorig werk hielden we al regelmatig beurzen in de Fabrique. Een beurs is net even iets anders dan een congres of zo. Met name doordat het een oude fabriek is met al zijn vormen en uitstulpingen is het van belang dat je het pand goed kent om te weten wat de mogelijkheden voor standbouw zijn etc. Tijdens de besprekingen door Rob en Stefan kwam aan de orde dat ze eigenlijk iemand zochten die veel ervaring heeft met beurzen en de Fabrique in het bijzonder. Vanuit de Fabrique hebben ze toen mijn naam gegeven en na een gesprekje hadden we elkaar snel gevonden!

Wat doe je naast SundaySchool nog meer? Wat heb je hiervoor gedaan?

Naast SundaySchool heb ik binnen mijn eigen bedrijfje (ZZP’er) nog een aantal klanten waarbinnen ik adviseer of andere functies bekleed. Na mijn vorige werkgever, waar ik bijna 25 jaar heb gewerkt als o.a. hoofd inkoop en later als organisator van alle evenementen binnen het bedrijf kwam mijn pensioen er aan. Stilzitten is niets voor mij. Met name SundaySchool is een erg leuke klus. Je hebt met heel veel mensen te maken, jong en oud..

Wat hoop je te zien tijdens deze editie van SundaySchool?

Uiteraard tevreden standhouders en veel en tevreden klanten en prospects voor hen. Elke keer proberen we als SundaySchool team er weer iets extra’s van te maken. Ook deze editie werken we weer aan een fantastische sfeer, maar dat moet je natuurlijk zelf komen ervaren.

Wat komt er allemaal kijken bij het inrichten van de stands en de locatie?

Wat er allemaal komt kijken bij het inrichten van de beurs…..pfff. Dat wordt een hele lijst. Ik ga me beperken tot de hoofzaken. Uiteraard een goede planning waarin alles is opgenomen. Alle tijdvensters letten heel nauw. We hebben bijvoorbeeld te maken met aan- en afvoer van de stand-wanden en rekken en andere materialen. Dit zijn in totaal 5 grote vrachtwagens van 18 meter. Daar heb je heftrucks bij nodig bij het laden en lossen. De slottijden inrichting voor merken voor de stands. Belettering, stroomvoorziening voor licht en stands, voldoen aan alle veiligheidseisen van o.a. brandweer. Het inhuren van een E.H.B.O. team wat tijdens het evenement paraat moet zijn. Pinapparaten, inhuren van rekwisieten voor de aankleding, op- en afbouw van modeshow en de organisatie daarvan. Zo moet er dit jaar een decor gebouwd worden van ca 60m2, hiervoor dient er het juiste licht te zijn. Het overleggen met merken over de inrichtingen van de stands en hun wensen hiervan. Etc. etc.

Waar gaat het meeste werk/tijd in zitten?

De meeste tijd? In passen en meten…. De locatie bestaat uit verschillende loodsen en ruimtes deze zijn allemaal heel verschillend van formaat. Hoogtes verschillen en je hebt te maken met veiligheidseisen. Samen met Rob kijken we naar een zo optimaal mogelijke mix van merken en beschikbare meters. Daarnaast het contact met alle merken. Inschrijfformulieren verwerken en overleg over hun locatie en mogelijkheden t.a.v. de wensen.

Wat is het grappigste of gekste dat er tot nu toe gebeurd is?

Dit is nu wel de moeilijkste vraag. Tijdens de op- en afbouw en tijdens de beurs gebeuren er altijd wel een aantal zaken die gek of grappig zijn. Ga tijdens de beurs eens naar het toilet……….daar kom je met een big smile naar buiten.

Hoeveel mensen werken er tijdens de beurs achter de schermen?

Achter de schermen werken er heel veel mensen heel hard en met enthousiasme, zichtbaar en onzichtbaar. Denk hierbij aan de mensen in keuken die de heerlijke broodjes en hapjes klaarmaken, de medewerkers van de catering op de beursvloer, het team wat werkt aan de modeshow, de dames en heren bij de tickiting, EHBO team, brandweer die toezicht houdt op alle veiligheid, op- en afbouwteam, heftruckchauffeurs, vrachtwagenchauffeurs, mensen voor licht en geluid, schoonmaakdiensten, toiletdames etc. etc. Hier is geen exact getal aan te hangen omdat het aantal per uur verschilt. Maar dat er wel meer dan 100 medewerkers bij betrokken zijn is zeker.

Waarom mogen de bezoekers SundaySchool niet missen?

SundaySchool is met deze #4 editie wel een van meest toonaangevende platforms voor de winkeliers geworden om zich op de hoogte te stellen en houden van alle nieuwe ontwikkelingen en collecties voor de komende tijd. The place to be om met collega’s over de “handel” te praten en van elkaar te leren. Daarnaast kun je er ideeën op doen om te gebruiken in je eigen verkoopstrategie en de inrichting van je shop. Niet missen dus zou ik zeggen!

Waar moeten de bezoekers op letten tijdens hun bezoek aan SundaySchool? 

Wat iedere bezoeker aan de beurs zeker moet doen is alle locaties bezoeken. Hiervoor hebben we dit jaar een prachtige plattegrond, die je bij de ingang ontvangt, zodat ze zelf kunnen afvinken of ze alle stands hebben bezocht. En ook de modeshow mag men niet missen. Zet daarom het alarm aan in je telefoon om een van twee shows te gaan bekijken. En na de beurs, of tussen het bezoeken van, even lekker chillen op Coprabeach!

Wat zou je graag in de toekomst nog zien gebeuren op SundaySchool?

Samen met ons klein hechte team bouwen aan nog meer kwaliteit en uitbreiding. Het zou erg leuk zijn als we stijgen op de internationale ladder van dit soort beurzen waardoor het voor een ieder interessant is en blijft om deel te nemen en de beurs te bezoeken.

Het beursweekend en de weken ervoor klinken ontzettend druk en hectisch. Waar kijk je het meest naar uit in juli, na SundaySchool?

Iedereen denk dat het na 18:30 uur klaar is….maar dat is niet zo. Meestal zijn we nog wel een a twee weken bezig om alles af te ronden. Materialen moeten weer in opslag. De administratie moet worden afgewerkt etc. Maar zo half juli zon…zee..genieten…

Huub Broks te midden van Rob de Vos en Stefan Flint

Volgende week woensdag is het de beurt aan Stefan Flint, mede-oprichter van SundaySchool en eigenaar van Flint Brands.