Bear & Mees, het nieuwe diervriendelijke Nederlandse merk voor kinderschoenen zal op 30 juni voor de eerste keer aanwezig zal zijn tijdens SundaySchool. Goed om te weten: de schoenen van Bear & Mees zijn gemaakt van organisch katoen en gerecyclede PET flessen.

Dat dit milieu- en diervriendelijke merk een samenwerking is aangegaan met een organisatie die zich inzet voor dierenwelzijn, dat lijkt dan ook een logische stap. No Wildlife Crime (NWC) is opgericht door Dr. Freek Vonk. Deze stichting levert een bijdrage aan het terugdringen van de stroperij op wilde dieren. NWC sponsort Shark Stewards. De missie van Shark Stewards is om de gezondheid van oceanen te herstellen door haaien te redden van overbevissing en de handel in haaienvinnen. Daarbij beschermen ze de habitats van haaien door het instellen van maritieme gebieden en haaienreservaten.

#HAAITJEVOORKARWEITJE

Bear & Mees wil kinderen activeren en motiveren om een bijdrage te leveren aan deze stichting. Dit kunnen ze doen door karweitjes te doen in- of rondom het huis, zoals cupcakes verkopen, lege PET-flessen inruilen of een sponsorloop te houden op school. Bear & Mees vraagt aan alle kinderen om de inzamelacties te delen op social media om zo ook anderen te inspireren. Dit kunnen ze doen door de hashtag ‘haaitje voor karweitje’ te gebruiken en Bear & Mees en NWC hierin te taggen.

SHARK STEWARDS Met het ingezamelde geld zal NWC de stichting “Shark Stewards” sponsoren met hun strijd voor het behoud van haaien op het eiland Lombok in Indonesië. Samen met Shark Stewards kan NWC ervoor zorgen voor het behoud van o.a. Bali kathaaien, witgestippelde bamboehaaien en witpuntrifhaaien. Voor iedere €100 euro die wordt gehaald adopteren Bear & Mees en NWC samen 1 haai om ze te beschermen tegen stroperij.

De speciale haaiensneakers zijn (net als de andere sneakers en sandalen van Bear & Mees) verkrijgbaar via de website van Bear & Mees.

Meer informatie over deze actie (en de overige producten) van Bear & Mees: Beline Jurgens M: beline@bearmees.com T: 06-46 38 40 11