De trendkleur voor 2019 volgens Pantone

Bijna alles in de mode is onderhevig aan verandering, maar één ding staat vast: in december kondigt Pantone dé trendkleur voor het komende jaar aan. Voor 2019 is dat de koraaloranje tint ‘living coral’, oftewel PANTONE 16-1546, een kleur die volgens Pantone ons aangeboren optimisme en vreugde moet brengen.

Trendkleur 2019: PANTONE 16-1546 oftewel ‘living coral’

De kleur is volgens het kleurbedrijf een reactie op de aanval van digitale technologie en sociale media op ons dagelijkse leven. Living coral zou, doordat deze in zowel de natuur als op sociale media is te vinden, de ‘fusie van het moderne leven’ vertegenwoordigen. Een bevinding die niet uit de lucht komt vallen. Pantone doet namelijk zijn kleurvoorspelling ieder jaar aan de hand van kunst, films en sociaal-economische omstandigheden. Volgens trendforecasters is de onderwaterwereld voor komende zomer sowieso een onuitputtelijke bron voor print- en kleurinspiratie. Dit zou te maken hebben met onze angst voor het verlies van de natuur en tegelijkertijd met het prikkelen van de fantasie.

De kleur ultraviolet, ‘dé kleur van 2018’, heeft, hoewel populair, niet helemaal gedaan in de kindermode wat-ie moest doen. Heel benieuwd of Pantone met Living Coral wel gelijk gaat krijgen met dé trendkleur voor wat betreft de kindermode.

Inspiratie: Hunter boots – Closed kidsfashion- Gosoaky regekleding – Veloretti kinderfietsen

2018-12-19T10:40:08+00:00